måndag 28 juni 2010

Blue Lagoon Malta

Ett populärt turistmål här på Malta är den lilla lagunen vid Comino som ligger mellan Gozo och huvudön. Det finns många sätt att ta sig hit, många tar sina egna båtar och ligger längs med klipporna. Andra väljer att trängas på stora färjor med alla svettiga tyskar. Men för 25€ får du en livad åktur i en Speedboat, det går riktigt snabbt och man bokstavligen flyger fram. Båtarna går från Portomaso kl 10.00 och båten kommer tillbaka för att hämta dig runt 16. Innan man anländer till ön får man en rundtur i några grottor med kristallklart vatten. Många båtar ligger utanför dessa grottor och utan tvekan måste det vara väldigt bra dykarförhållanden i dessa vatten.

Väl framme vid ön finns det inte så mycket att se förutom något enstaka hus och 3-4 temporärt uppsatta kiosker som säljer allt från Cheeseburgers till Tuna Sandwiches, men runt klippan möts man av det klaraste vatten man kan tänka sig. Mot vattnet är det fullt med solstolar och parasoller, en solstol här kostar 5€ och kan vara en klok investering. En tant sitter längs klippan och säljer diverse badleksaker och snorklar, vi var på jakt efter en badboll men tyvär hade lasten som kom förra veckan redan tagit slut.

Rakt över lagunen sträcker sig några klippor och den högsta är ca 25m, dessa går att hoppa utför och det finns vissa galningar som vågar sig på det, men ingen av oss verkade särskilt sugen just då när man såg ner för klippkanten. Vi fördriver dagen genom att sola, snorkla och spela beachball. Vattnet är riktigt varmt, skulle gissa på en ca 25 grader celsius och bottnen består av fin sand, riktigt behagliga badförhållanden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar